Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кисело зеле с ориз и пуешко месо

Кисело зеле с ориз и пуешко месо

Кисело зеле с ориз и пуешко месо
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Класическо зимно ястие, което няма как да не харесате"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • сол - на вкус
  • вода - 4 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото месо в подсолена вода и го обезкостете. Нарежете зелето на дребни парчета и го запържете до полуготовност в половината от олиото.

В друг съд сгорещете останалата част от олиото, прибавете лука нарязан на дребно и добавете измития и отцеден от водата ориз. Пържете, докато оризът стане стъклен. Прибавете към него запърженото зеле и подправките.

Разбъркайте добре, разпределете пуешкото месо, накъсано на парчета, и залейте с топла вода. Опитайте и ако е необходимо, добавете сол на вкус.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е добра, но е по-хубаво да се добави бульонът от свареното пуешко вместо вода!
17.02.2021 21:33
1
Покажи всички подкоментари