Начин на приготвяне
Подберете хляб, който е поизсъхнал, но все още е подходящ за консумация. Хлябът нарязваме на парченца. Поставяме в съд, счукваме трите яйца и смесваме с прясното мляко.
Добре разбиваме, след което поливаме хляба с нея. Хлябът трябва само да се овлажни, но да се разкашква. Ако хлябът дойде в повече, може да се сипе още малко мляко.
За да не се загубва в сместа след изпичането, сиренето го нарязваме на кубчета. Колбаса и част от кашкавала и киселите краставички - също на кубчета. Всичко това разбъркваме с ръце, без да го мачкаме много.
Изсипваме в тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем за около 20-25 мин., след което поставяме разбитите две яйца и останалият настърган кашкавал.
Печем до порозовяване.