Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Спаначник със сирене и яйца

Спаначник със сирене и яйца

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Спаначник със сирене и яйца
Снимка: Нина Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Сложим ли спаначник със сирене и яйца на трапезата - пролетта е дошла"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г настъргано
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака, почистваме го и го нарязваме на ситно. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. След това прибавяме настърганото сирене, нарязаният на ситно магданоз и главата лук, също нарязана на ситно. Разбъркваме хубаво продуктите.

Прибавяме олиото, содата, киселото мляко и сол на вкус. Бъркаме отново и започваме да прибавяме брашното до получаване на смес с гъстотата на тесто за кекс.

В тавичка, която е предварително намазана с мазнина, изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Първоначално печен само отдолу и след 20 минути и отгоре и отдолу.

Печем, докато се получи златиста коричка. Сервираме спаначника с кисело мляко.

Пожелание в рецептата можете да добавите чесън, копър и кашкавал за поръсване отгоре в последните минути от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: