Начин на приготвяне
Нарязваме на късчета месото. Подправяме с подправка за свинско месо, риган, черен пипер и ако е необходимо, сол. Нагряваме олио в тиган, изсипваме месото и пържим.
През това време нарязваме лука на едро, морковите, чушките, гъбите, домата и чесъна - на ситно. Подготвяме си тава. Изсипваме в нея запърженото месо и в същата мазнина добавяме зеленчуците и захлупваме с капак.
След 10 минути добавяме червен пипер, черен пипер на зърна, чубрица и сол, разбъркваме и сипваме водичка и към нея добавяме зеленчуков бульон. Оставяме да къкри 10 минути. Сваляме от огъня и изсипваме при месото.
Слагаме на 200 градуса във фурната и печем, докато водата се изпари. Картофеното пюре приготвяме, като обелим, нарязваме картофите и ги слагаме да се варят.
След като са готови, изсипваме ги в купа, добавяме маслото, топло прясно мляко и сол. Разбъркваме хубаво до получаване на пюре. След като кавърмата е готова, ръсим с магданоз и изсипваме в чиния, добавяме и картофено пюре.
Коментари