Телешка пържола на тиган

Мими
Мими
Новак
23/10/2007
"Нашето предложение за обяд!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 870
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата143
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканата пържола се запържва леко от едната страна. Посолява се.

Другата страна, предварително посолена и панирана в брашно, се пържи до зачервяване. Маха се пържолата от тигана.

В мазнината се слага останалото брашно, което се пържи, докато потъмнее. Гаси се с вино. Като се поизпари, се прибавят вода и сол и се вари.

Получения сос се поднася под пържолата.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 02:05
Опитвала съм кюфтета, но не и пържола не е жилава!
0
2
Ира Пиналева
Ира Пиналева
06.02.2012 22:01
Уникално!!! Едно голямо благодаря на готвача!!!
За първи път телешките пържоли ми станаха толкова вкусни и сочни.
4
2