Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с гъбен сос

Свинско месо с гъбен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско месо с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
7
"Ястие с богат вкус и завладяващ аромат!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - към 1. 5 кг
  • гъби - 500 г печурки или други
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л
  • бульон - 350 мл гъбен
  • магданоз - 1 връзка
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • индийско орехче - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското оставете на по-големи пържоли или го нарежете на едри хапки или ленти.

Пасирайте чесъна с 80-100 мл олио, горчицата, 100 мл бяло вино, по 1 ч.л. сол, черен и червен пипер и скълцания ситно магданоз.

Залейте свинското с тази марината в дълбока купа, похлупете и оставете на хладно да се маринова за около 3 часа.

След това прехвърлете месото с маринатата в тава и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

За соса загрейте няколко с.л. олио и запържете почистените и нарязани гъби за около 5 минути.

След това ги извадете в чиния, а в същия съд долейте още малко мазнина и запържете брашното и постепенно го разредете с гъбения бульон.

Варете и бъркайте за няколко минути, като добавите малко сол, черен пипер, индийско орехче на вкус и върнете гъбите в соса.

Накрая поръсете с малко мащерка, залейте изпеченото свинско с гъбения сос и запечете за няколко минути във фурната.

Свинското месо с гъбен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво типно свинско месо използвахте бут или плешка?
21.04.2022 13:50