Начин на приготвяне
Спанака измийте и бланширайте в подсолена вода за кратко, докато си промени цвета. Извадете, отцедете, охладете и нарежете на ситно. Нарежете зеления лук и джоджена. В малко мазнина задушете лука, спанака и джоджена.
Овкусете с пипера и отново охладете. Пригответе плънката, като разбиете трите яйца със съвсем малко сол, прибавете натрошеното вече сирене и сместа със спанака, лука и джоджена, объркайте. Корите разстелете и покрийте с влажна кърпа.
Вземете една кора, намажете с олио с помощта на домакинска четка, изсипете от плънката, навийте и поставете в подходяща тава. Повторете докато използвате всички кори и плънка. Разбийте другите две яйца, прибавете към тях киселото мляко и газираната вода, разбъркайте и залейте баницата.
Настържете кравето масло и метнете баницата в загрята фурна да се пече на 180 градуса с вентилатор.
Печете до златен загар на корите. Изпечената баница обърнете върху купички, за да не спадне. Здравословна и много вкусна баница. Да ви е сладко!