Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Кекс със зелен лук и бейби спанак

Кекс със зелен лук и бейби спанак

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кекс със зелен лук и бейби спанак
Снимка: Марияна
1 / 4
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разкошен пролетен кекс за летящ старт на деня..."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. (3. 6 %)
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л. за задушаване
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бяло брашно - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • джоджен - 1 шепа
  • бейби спанак - 150 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • ръсеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака го измиваме. Загряваме олио в тенджерка. Задушаваме го за кратко в 2 с.л. олио в тенджерка на котлона. Вадим го в чиния да изстине.

Пресяваме си брашната със сито. Бялото брашно го смесваме с бакпулвера и разбъркваме.

Прибавяме царевичното брашно и объркваме добре. Яйцата ги разбиваме с миксера до гъста смес. Яйцата ги вадим предварително на стайна температура.

Добавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме с миксера. Получава се гъста каша. Прибавяме бейби спанака. Нарязваме измит предварително гюзум на ситно.

Почистваме и измиваме зеления лук. Нарязваме и лука и него добавяме вътре.

Натрошаваме сиренето и го прибавяме към кашата. Ползвах твърдо саламурено сирене.

Объркваме само с шпатулка. В не голяма тава слагаме хартия за печене изсипваме сместа и заглаждаме за да е равно.

Ръсим с ръсеница и печем соления кекс в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Като изстине малко го режем на парчета. Да ви е сладко!

Кексът с зелен лук и бейби спанак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: