Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена манджичка с жълт боб

Картофена манджичка с жълт боб

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Картофена манджичка с жълт боб4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Веган манджичка, която е перфектното предложение за обяд и за всички, които постят"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 големи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • жълт боб - 1 буркан
  • домати - половин буркан
  • олио - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • магданоз - половин връзка
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-голяма касерола се слага на котлона, налива се мазнината и се загрява.

Лукът се обелва и се нарязва на кубчета. Слага се в загрятата мазнина, начупват се дафиновите листа, поръсва се с куркума, разбърква се и се оставя да се задушава.

Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Морковите се почистват и се нарязват на по-дебели полумесеци.

Зеленчуците се добавят към лука, разбъркват се няколко пъти и се оставят да се задушат за кратко. Налива се виното.

След няколко минути се налива вода - около 2 чаши - така че да покрие зеленчуковата смес до половина. Захлупва се с капака и се оставя да къкри на тих огън.

Когато картофите и морковите са поомекнали (почти сварени) се изсипва бурканът жълт боб (отцеден от водата), както и консервата домати, които може предварително да нарежете на парченца.

Разбърква се и се оставя да се посгъсти сосът.

Яхнията се подправя със сол на вкус и със ситно нарязан магданоз.

Картофената манджичка с жълт боб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: