Начин на приготвяне
Почистете и измийте свинската глава и я поставете в тенджера под налягане. Напълнете 1/3 от тенджерата с вода и сварете под налягане около 35-40 минути.
Зелката се почиства от външните листа и се отстранява кочанът. Нарязва се на тънко и се слага в дълбок. съд.
Нарязаното зеле се обърква с доматеното пюре, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква хубаво.
В тенджера се поставя олиото и щом загрее се поставя овкусеното зеле да се запържи. След като намали обема си се разстила в тава и върху него се поставя сварената свинска глава.
На няколко места в зелето се забожда сушеният дафинов лист. Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече на 200 градуса около 60 минути до готовност.