Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печена свинска глава със зеле

Печена свинска глава със зеле

Iv_ArabadjievaIv_Arabadjieva
Новак
6279
Печена свинска глава със зеле
Снимка: Iv_Arabadjieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Сервирайте печената свинска глава със зеле с подходящо питие. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • мас - 80 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за около 2 часа свинската глава в зелева чорбичка.

Запържете в сгорещената мас и червения пипер.

Задушете до омекване изцеденото и нарязано на тънки ленти кисело зеле, към което сте прибавили свинската мас и една чаена чаша от бульона, в който се е варила свинската глава.

В дълбока тава изсипете задушеното зеле и върху него поставете свинската главичка, поръсете някое зрънце черен пипер.

Печете ястието от свинско със зеле във фурна на 190-200 градуса, докато месото се зачерви и бульонът почти се изпари.

Сервирайте печената свинска глава със зеле с подходящо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: