Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Бисквитки с фъстъчен тахан

Бисквитки с фъстъчен тахан

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Бисквитки с фъстъчен тахан4 / 4
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Уверяваме ви, че и така бисквитките са ужасно вкусни, но с тахановата глазура са просто неустоими"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • фъстъчен тахан - 150 г
  • кафява захар - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • брашно - 300 г
  • за глазура
  • прясно мляко
  • бонбони - 1 - 2 карамелени
  • какао - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват маслото, фъстъченият тахан и захарта. Аз не обичам да е прекалено сладко, така че, ако искате да Ви е по-сладко, може да добавите още 50 г захар. Сместа се разбива с миксер, до пълното хомогенизиране на съставките.

Към фъстъчено-маслената смес се прибавят содата и яйцата - едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Когато сместа ги поеме се добавя част от брашното. Разбиваме за кратко. Спираме миксера. Добавяме останалото брашно, със солта и доразбъркваме на ръка с дървена лъжица. Получава се много меко тесто, но не слагайте повече брашно.

Бисквитите се оформят със сухи ръце. Размерът на бисквитите е по Ваш вкус.

Откъсваме с ръка парче и оформяме топче с желания размер между дланите. Оформените бисквити се нареждат на разстояние една от друга, в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна на 160 градуса с вентилатор, около 20-30 минути.

След като са готови, се глазират с карамела. Приготвяме го като в затопленото мляко разтопяваме карамелените бонбони, добавяме какаото и разбъркваме добре до пълното хомогенизиране на сместа. С помощта на четка, намазваме охладените бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: