Начин на приготвяне
В купа се смесват маслото, фъстъченият тахан и захарта. Аз не обичам да е прекалено сладко, така че, ако искате да Ви е по-сладко, може да добавите още 50 г захар. Сместа се разбива с миксер, до пълното хомогенизиране на съставките.
Към фъстъчено-маслената смес се прибавят содата и яйцата - едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Когато сместа ги поеме се добавя част от брашното. Разбиваме за кратко. Спираме миксера. Добавяме останалото брашно, със солта и доразбъркваме на ръка с дървена лъжица. Получава се много меко тесто, но не слагайте повече брашно.
Бисквитите се оформят със сухи ръце. Размерът на бисквитите е по Ваш вкус.
Откъсваме с ръка парче и оформяме топче с желания размер между дланите. Оформените бисквити се нареждат на разстояние една от друга, в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна на 160 градуса с вентилатор, около 20-30 минути.
След като са готови, се глазират с карамела. Приготвяме го като в затопленото мляко разтопяваме карамелените бонбони, добавяме какаото и разбъркваме добре до пълното хомогенизиране на сместа. С помощта на четка, намазваме охладените бисквити.