Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни точени банички със суха мая

Домашни точени банички със суха мая

Домашни точени банички със суха мая
Снимка: Потребител#183012
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Който иска да хапне топла баничка, трябва да се научи как да си я омеси, наточи и изпече"

Необходими Продукти

  • брашно - малко повече от 500 г
  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 250 мл топла
  • сол
  • захар
  • извара - 200 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвате 500 г от брашното, прибавяте маята, малко сол и захар и разбърквате сухите съставки. Правите кладенче и добавяте водата. Месите меко тесто и го оставяте да втаса.

В това време приготвяте плънката от изварата, натрошеното сирене, двете яйца и киселото мляко със содата. Разбърквате добре.

Втасалото тесто разделяте на еднакви топки и всяка една я разточвате на тънко, намазвате с олио и изсипвате част от плънката.

Навивате и правите охлювче в тавата за печене, която предварително сте постлали с хартия за печене, и така докато свърши тестото.

Печете на 200 градуса на предварително загрята фурна за около 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: