Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с лапад на фурна

Свинско с лапад на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско с лапад на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6-7
"Оказва се, че свинското месо чудесно се съчетава с лапад. Опитайте и ще се убедите сами"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г за готвене
  • лапад - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - около 120 мл
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото осолете, поръсете с черен пипер и сложете да се запържи, докато си промени цвета в половината от сгорещеното олио. Извадете го в тава и в тигана долейте останалата мазнина.

Сложете да се запържи накълцания лук, ситно нарязания морков и накрая скълцания чесън. Щом омекнат добавете почистения и нарязан лапад и долейте малко вода. Добавете подправки и изчакайте, докато течността се поизпари.

Сипете зеленчуковата смес към свинското и разбъркайте. Долейте 100 мл вода и покрийте тавата с фолио. Сложете да се пече за 1 час в загряна на 200 градуса фурна.

Махнете фолиото, залейте с разбитите яйца, кисело мляко, брашно, щипка сол и сода и върнете да се изпече, докато поливът се втвърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това без джоджън си е престъпление.
14.04.2023 19:09