Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус със сирене

Хумус със сирене

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Хумус със сирене
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Вкусен дип, с който да разнообразите любимите си зелечуци, печени филийки или да си го хапнете просто така"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 - 500 г, може и сварен
  • зехтин - 100 мл или майонеза
  • сирене - 100 г
  • лимон - 1 - 2 бр.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • кимион - 1 щипка
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • сухари - 1 пакет за гарниране
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият за една нощ нахут и вече сварен се слага в блендер или кухненски робот.

Добавя се зехтинът, всички подправки, натрошеното сирене и чесън.

Изцеждаме и лимона, ако обичате по-кисело, сложете и втория лимон.

Всичко се пасира до хомогенна смес. Ако е много гъсто, може да се добави и 50 мл вода.

Сервира се в купа и отстрани се подреждат сухарите.

Слагаме маслинки за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: