Teлешко с праз

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
17/04/2012
"Свинската кавърма ще намери сериозна конкуренция за сърцето ни в лицето на това ароматно телешко с праз "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 361
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 - 800 г
  • мазнина - 100 мл
  • праз - 6 - 7 стръка
  • чесън - няколко скилидки, по желание
  • домати - 4 - 5 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на хапки сложете да се запържва в загряната мазнина.

Щом поомекне леко добавете нарязания праз, чесън, объркайте и прибавете настърганите или нарязани ситно домати.

Разбъркайте с червения пипер, черния пипер и счукания ким и сол на вкус.

Похлупете ястието плътно и оставете да ври на умерен огън, като от време на време доливате малко вода.

Трябва да остане накрая почти и само на мазнина.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар