Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени свински джолани, краче и ухо

Печени свински джолани, краче и ухо

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Печени свински джолани, краче и ухо
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Всеки път като чуем вкусно свинско си представяме това печено джоланче, краче и ухо"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр.
  • свинско ухо - 1 или 2 бр.
  • свински крачена - 1 или 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чесън - 1/2 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме свинският джолан, ухото и крачето в херметическа тенджера с вода, добавя се сол и дафиновите листа.

След като заври водата, затваряме тенджерата и варим за 35 мин.

Подготвяме си подправките и тавичка, в която ще ги позапечем.

Слагаме джоланите, ухото и крачето в тавичката, подправяме с черен пипер, червен пипер и чесън.

Добавяме един черпак от бульона и слагаме да се запече за 20 мин.

Вадим от фурната и ги сервираме топли с гарнитура по желание

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: