Начин на приготвяне
Измийте месото, отцедете го от водата и го нарежете на парчета.
Направете за марината кашичка от зехтина, черния пипер и солта и намажете с нея парчетата месо от всички страни.
Така овкусеното месо преместете в съд с похлупак и оставете в хладилника поне за 6 часа.
След като постои в хладилника минимум шест часа, залейте с бирата, така че да покрие месото и върнете в хладилника за още шест часа или за цяла нощ.
Месото се запича с малко олио за няколко минути на горещ тиган, като се обръща и от двете страни, за да се запечатат соковете му.
Готовото месо се нанизва на шиш, като се редува с лук, нарязан на половинки, резени чушка, цели гъби и парчета наденица.
Пече се на предварително нагорещена скара, намазана със сланинка или на истинска жар. Върти се от всички страни, за да се изпече равномерно.
Сервирайте направо с шиша, гарнирано с подходяща за сезона салата.
Шишът с 3 вида месо и зеленчуци е много вкусен.