Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенови макарони с гъби и домати

Безглутенови макарони с гъби и домати

Безглутенови макарони с гъби и домати6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Здравословно предложение за обяд, което не прави компромис със страхотния вкус"

Необходими Продукти

  • безглутенови макарони - 100 - 150 г
  • маргарин - 40 г за готвене
  • сол
  • олио - за варене на макароните
  • сол - 1 щипка за варене макароните
  • черен пипер
  • риган - за гъбите
  • гъби - 50 - 60 г пресни
  • оризово брашно - 1 с.л. за соса
  • магданоз
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка кипваме вода с щипка сол и олио (1 с.л.). Слагаме макароните и сваряваме. Готовите макарони отцеждаме от водата и обливаме със студена вода. Оставяме в цедка да се отцеждат.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме. Слагаме в тенджерка, прибавяме маргарин за готвене (40 г), малко вода, сол, черен пипер и риган на вкус.

Задушаваме гъбите, докато останат на мазнина и като започнат да се запържват, ръсваме оризово брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода, като продължаваме разбъркването.

Получената каша с гъби варим до предпочитаната гъстота. Готовият гъбен сос смесваме с макароните, разбъркваме и гарнираме с чери домати и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: