Начин на приготвяне
В тенджерка кипваме вода с щипка сол и олио (1 с.л.). Слагаме макароните и сваряваме. Готовите макарони отцеждаме от водата и обливаме със студена вода. Оставяме в цедка да се отцеждат.
Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме. Слагаме в тенджерка, прибавяме маргарин за готвене (40 г), малко вода, сол, черен пипер и риган на вкус.
Задушаваме гъбите, докато останат на мазнина и като започнат да се запържват, ръсваме оризово брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода, като продължаваме разбъркването.
Получената каша с гъби варим до предпочитаната гъстота. Готовият гъбен сос смесваме с макароните, разбъркваме и гарнираме с чери домати и пресен магданоз.