Пълнени чушки Класика

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
19/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15 бр.
"Искахме да ги наречем Най-най-най-вкусните класически пълнени чушки, но щеше да е прекалено дълго, затова ги нарекохме просто Пълнени чушки класика"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 15 бр. /домашно консервирани специално за пълнене/
  • кайма - 600 г смес
  • бисерен ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • брашно
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.

Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата.

Свалете сместа от котлона, прибавете яйцето, разбъркайте, овкусете с червения и смлян черен пипер и ако е необходимо - още сол.

Наситнете пресен магданоз и прибавете към сместа. С помощта на лъжичка пълнете чушките, потопете отворите в брашно и подредете в тава. Полейте напълнените чушки с олио, долейте вода в тавата или зеленчуков бульон и печете във фурна до готовност.

Поднесете изпечените пълнени чушки с кисело мляко.

Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: