Начин на приготвяне
Когато ви е останало я карначе, кебапче, кюфте или пържола - това е рецептата за вас!
Нарязваме лука на ситно. Загряваме олиото и добавяме лука. Запържваме, като постоянно бъркаме, след минута-две добавяме ситно нарязания чесън. След няколко разбърквания добавяме гореща вода - около един пръст и оставаме да ври така.
През това време нарязваме пържолата и карначето на хапки, а също и филийките пушено свинско.
Когато водата при лука изври, добавяме червения пипер и запържваме за секунди. Добавяме веднага доматения сос. Когато заври, добавяме и захарта.
Оставаме да поври така около 10 минути и добавяме още гореща вода - около половин литър.
След още 10 минути добавяме нарязаните месца. Варим на бавен огън още 10-15 мин, добавяме сол на вкус (около 1 к.л., че и по-малко) и чубрицата.
Вадим от соса около 1 черпак в купичка и чакаме да изстине. Тогава правим кашичка с брашното, която после връщаме в тенджерата при непрекъснато бъркане.
Държим на котлона да заври за минута и оттегляме.