Начин на приготвяне
Месото трябва да бъде със стайна температура. Почистете месото от сухожилията, нарежете го на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 мин, добавете сол и черен пипер и махнете запърженото месо от котлона.
Обелете и почистете зеленчуците. Морковите и праза нарежете на колелца, картофите и лука - на по-големи парчета, чесъна и магданоза - на ситно.
Сложете зеленчуците в гювеч или гърне. Добавете месото с отделилата се мазнина, поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното с бульона.
Затворете с капака и сложете във фурната, пуснете на 200 градуса за 30 мин., след това намалете на 180 градуса и гответе 90 мин.
Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.
Мамината яхния е много вкусна.
Коментари