Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Боб яхния с пушени ребра

Боб яхния с пушени ребра

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7641
Боб яхния с пушени ребра
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Пред най-изтънченото френско ястие пак ще предпочетем купа с ароматна боб яхния с пушени ребра А вие?"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • пушени ребра - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 1 чаша
  • чушки - 1/2 червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол
  • за запръжката
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • за поръсване
  • джоджен - пресен
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба накиснете от вечерта. На следващия ден измийте, налейте вода, за да го покрие и сложете да заври, изхвърлете първата вода.

Измийте и налейте топла вода. Сложете отново да заври. Щом заври добавете олиото, нарязаната глава лук, настъргания морков, прясната чушка и лютото чушле.

Пушените ребра нарежете и прибавете към боб яхнията, за да поеме пушения аромат на ребрата. Към края на варенето добавете доматения сок и солта.

Щом яхнията е готова направете запръжка от много на ситно нарязания лук, като го запържите в сгорещено олио, добавите червения пипер и брашното.

Изсипете запръжката към боба.

Наситнете джоджена и босилека и поръсете яхнията. Добър апетит!

Боб яхнията с пушени ребра е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Найден Зафиров
Найден Зафиров
Точно така!
11.09.2018 08:53
1
Потребител#205062
Потребител#205062
Това е вече боб с ребра ,но имам една забележка олиото и червеният пипер се слагат заедно с лукът и морковите и джоджен малко а ребрата по късно те са пушени а не сурови.И накрая ще пречениш за брашно да ли ще слагаш боба когато е добре сварен сам се сгъстява съдържа скорбяла.
18.01.2018 21:19
4