Начин на приготвяне
Боба накиснете от вечерта. На следващия ден измийте, налейте вода, за да го покрие и сложете да заври, изхвърлете първата вода.
Измийте и налейте топла вода. Сложете отново да заври. Щом заври добавете олиото, нарязаната глава лук, настъргания морков, прясната чушка и лютото чушле.
Пушените ребра нарежете и прибавете към боб яхнията, за да поеме пушения аромат на ребрата. Към края на варенето добавете доматения сок и солта.
Щом яхнията е готова направете запръжка от много на ситно нарязания лук, като го запържите в сгорещено олио, добавите червения пипер и брашното.
Изсипете запръжката към боба.
Наситнете джоджена и босилека и поръсете яхнията. Добър апетит!
Боб яхнията с пушени ребра е готова.
Коментари