Начин на приготвяне
Първо се сваряват пилешките бутчета в подсолена вода. След като се сварят могат да бъдат обезкостени.
Лукът се обелва и нарязва на ситно. След това се слага в тенджерата, в която ще готвим да се задуши с малко олио и вода.
След като стане прозрачен се прибавят почистените и нарязани на шайби гъби. Гъбите могат да се почистят, като се изтъркат с четка или обелят, както правя аз. Ако е необходимо се долива още малко вода.
След като се задушат гъбите се прибавя бялото вино. Разбърква се хубаво. След като се поизпари част от виното, гъбите се посипват с лъжица червен пипер и около две лъжици брашно.
Отново се разбърква. Идва ред на смлените домати. Те могат да са и от консерва. Гозбата се разбърква и се долива от бульона, в който са врели бутчетата. Прибавят се и две листенца дафинов лист за аромат.
След като заври яхнията в тенджерата бутчетата се връщат в нея, Оставя се да поври на слаб котлон още десет-петнайсет минути.
След като яхнията е готова се поръсва с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.
Пилешките бутчета с гъби и бяло вино са готови.