Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Веган бюрек със спанак и копринено тофу

Веган бюрек със спанак и копринено тофу

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4k4
Веган бюрек със спанак и копринено тофу
Снимка: Ivelina
1 / 3
25/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една доста интересна и различна рецепта за веган бюрек с кори, спанак и тофу"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 гр (пресен или замразен)
  • артишок - 1 консерва малка, по желание
  • шалот - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • тофу - 200 г копринено, меко
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1/2 (сок)
  • кедрови ядки - по избор
  • сусам - за поръсване
  • кори за баница - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като извадите тестените кори от хладилника, за да станат меки и еластични, така че след това ще лесно да ги навивате.

Ако използвате пресен спанак, не забравяйте да го измиете и почистите. В тенджера оставете водата да заври, посолете леко и добавете спанак за 3-5 минути. След това излейте водата и изцедете добре. Ако използвате замразен спанак, пригответе според инструкциите на опаковката.

Обелете и нарежете на ситно чесън и лук. Извадете артишока от консервата и нарежете на парченца.

В купа смесете шалот, артишок и спанак. Добавете тофуто, лимонов сок - след това разбъркайте и подправете с индийско орехче, сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Разбъркайте с кедровите ядки, ако ви харесва. Аз този път пропуснах ядките.

Пригответе си тава за печене и леко намажете с масло (зехтин, масло от рапица и др.).

Прехвърлете един лист върху повърхността. Нанесете върху него 1 супена лъжица масло, след което прехвърлете друг лист директно върху него. Поставете пълнежа върху листа (приблизително 3 супени лъжици пълнеж) и го навийте внимателно, но плътно.

След това прехвърлете средата на тавата. Подредете в кръг или на дълги рула, според формата на тавата ви.

Повторете с останалите кори и пълнеж, докато всичко се изразходва. Не се притеснявайте, ако има малко разкъсване на корите.

Веднага след като приключите, намажете бюрека със зехтин още веднъж, поръсете сусам отгоре и печете във фурната при 180 градуса за 20 минути или докато тестото стане златисто кафяво.

Сервирайте вашият веган бюрек горещ и се насладете!

Веган бюрекът със спанак и копринено тофу е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: