Начин на приготвяне
Маслото (твърдо и студено от хладилника) се реже на едри кубчета. Добавя се брашното и се размесва до получаване на трохи. Добавя се солта, ледената вода и се омесва за кратко до получаване на маслено тесто.
Разточва се на кръг с дебелина 3-5 мм, малко по-голям от дъното на формата за печене. Поставя се в съда, като се покрива дъното и част от стените на съда. Оставя се в хладилник да се охлади.
През това време се приготвя плънката. Почистените зеленчуци се нарязват на тънки ивици с помощта на белачка, с еднаква дебелина и широчина. Ивиците се подреждат изправени върху изстуденото маслено тесто, като се редуват морковът и тиквичката. Започва се от стените и се завършва в центъра на съда.
Яйцата и прясното мляко се разбиват добре, прибавят се чесновата паста, настърганият на ситно кашкавал, индийско орехче и сол според вкуса.
С получената смес се покриват зеленчуците. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около час до хубав загар.