Боб със сланина

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Боб със сланина
Снимка: Ж Жечева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5-6
"Вкусът на това ястие ни връща към най-хубавите моменти от детството и незабравимите лета на село"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • сланина - 350 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • домати - 150 - 200 г стерилизирани
  • брашно - 25 г
  • люти чушки - 25 г сушени
  • джоджен - 2 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете от предната вечер във вода.

На следващия ден изхвърлете водата и сложете боба с нова вода да се вари в гърне заедно с нарязана сланина.

Оставете да ври докато бобът поомекне и добавете нарязаните на кубчета моркови, сушените люти чушки, кромид лук, доматите, както и запеченото предварително брашно и червения пипер.

Няколко минути преди да свалите боба със сланина добавете сол на вкус, джоджена и чубрицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава
Станислава
Нито сланината ще се стопи, нито пък мазно ще бъде! Винаги се слага на равно с боба ,както и морковът и става много по-вкусно!КАто слагаш по-малко сол защото сланината е солена.
16.12.2013 14:04
5
kosio
kosio
Сланината е солена и поставена в началото боба няма да уври никога
08.12.2013 16:56
1
1
Покажи всички подкоментари
Слави
Слави
Ако се остави толкова много сланината да ври,докато уври боба,тя ще се стопи,и ще остане много мазнина отгоре.За целта,сланината се слага,примерно 30 мин след фасула.А за моркова-мисля че той е абсолютно излишен на това ястие.Доматът също,но с него,може да се направи компромис.Но за морковът-твърдо-НЕ!
08.12.2013 16:23
3
мони ралчева
мони ралчева
благодаря за идеята много обичам такава манджа но я бях забравила
04.10.2013 12:17