Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Арабски питки Фатаер със сирене и кашкавал

Арабски питки Фатаер със сирене и кашкавал

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Арабски питки Фатаер със сирене и кашкавал
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ще направите ли място на трапезата си за тези пълнени арабски питки?"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мая - 20 г жива
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и натрошете в него маята. Оставете да шупне изсипете в кладенче от брашното, пресято заедно с бакпулвера. Прибавете останалите продукти, без 1 с.л. белтък и омесете меко тесто.

Оставете тестото в намаслена с олио купа. Изчакайте да втаса, докато удвои обема си.

От втасалото тесто разточете лист върху набрашнен плот с дебелина 6-7 мм. Ако имате преса, тъй като става по-лесно, изрежете с нея питки.

В средата на всяко кръгче сложете от плънката - натрошено сирене и настърган кашкавал.

Другият вариант е от тестото да се изрежат кръгчета с диаметър 6-7 см. Периферията намажете с разбит белтък и тогава да се затвори като мида и да се притисне тестото, за да залепне.

Готовите арабски питки подредете на разстояние една от друга в тава, намаслена с меко краве масло.

Всяка питка намажете с четка с прясно мляко. Изпечете питките в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се позачервят.

Можете да сложите плънка от кайма, по ваш избор и овкусена с подправки по желание, но у дома се предпочитат със сирене и кашкавал, а не с месо Поднесете питките с айран или сок.

Арабските питки Фатаер със сирене и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: