Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни хрупкави банички с картофи и спанак

Постни хрупкави банички с картофи и спанак

Постни хрупкави банички с картофи и спанак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Уникални постни банички, които се правят на тостер - хапвайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр (фини)
  • картофи - 500 г
  • спанак - 100 г (пресен, само листа)
  • лук - 1 глава (малка)
  • сол - на вкус
  • сусам - за поръсване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ни трябва сандвич-тостер. Разбира се, ястието може да се оформи и като вита баница, например, но така няма да е толкова хрупкаво и оформено за бързи хапки.

Започваме с приготвянето на плънката. Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Слагаме да се варят до омекване, след което ги изцеждаме и намачкваме с вилица.

Спанака измиваме добре, нарязваме на ленти и попарваме в горяща вода за няколко секунди. Изцеждаме и го оставяме настрана.

Лука нарязваме на ситно и запържваме за кратко в малка тенджерка или дълбок тиган. Добавяме добре изцедения спанак и намачканите картофи. Осоляваме и разбъркваме добре. Сваляме от котлона и оставяме да се охлади – ако е гореща, рискуваме да скъсаме корите.

Загряваме сандвич-тостера. През това време разстиламе корите и върху всяка една кора слагаме малко плънка и завиваме, така че да се оформи правоъгълник/квадрат с размера на гнездата в тостера. С помощта на четка намазняваме с олио леко баничките от двете страни, поръсваме със сусам.

Слагаме ги да се изпекат и изваждаме след 5-6 минути или след образуването на хрупкава коричка. Поднасяме леко охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: