Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко от топлото прясно мляко заедно със захарта и 1 с.л. от брашното. Изчакайте да се активизира.
Разбийте в купа 2 яйца и 1 белтък. Добавете солта. Пресейте брашното, направете кладенче в него и сложете всички съставки заедно с шупналата мая и останалия жълтък.
Замесете тестото върху набрашнен плот. То трябва да е меко и нелепнещо. Оставете го да втаса на топло, покрито с кърпа за 30-40 мин.
През това време подгответе плънката – натрошете сиренето, настържете кашкавала и нарежете спанака на ситно. Смесете ги.
Разделете готовото тесто на 4 топки. Разточете ги на кори и всяка разделете на правоъгълници. Сложете от плънката, навийте на руло и нарежете на кръгчета.
Подредете върху хартия за печене и оставете да втасат 30 минути.
В купичка смесете пасирания чесън, подправките и размекнатото масло. Намажете кифличките. Печете във фурна, на 180 градуса до готовност.
Готовите рулца завийте с кърпа, за да се задушат и да останат меки.
Спаначените рулца са готови.