Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани връхчета от коприва

Панирани връхчета от коприва

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Панирани връхчета от коприва1 / 2
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Представяме ви перфектното пролетно мезе за бира - панирани връхчета от коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 гр. връхчета от млада коприва
  • яйца - 2 броя
  • бира - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • джоджен - 2 с.л., сух
  • сол
  • черен пипер - млян
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира за 2-3 минути в подсолена вода и се отцежда.

Разбитите яйца се смесват с останалите продукти в купа и се разбъркват докато се получи гладка смес.

Към нея се добавят копривените връхчета. С лъжица се гребва от сместа и се изпържва в сгорещеното олио. Изваждат се върху лист кухненска ролка за да се отцедят.

Сервират се в плитка чиния и по желание може да се полеят с млечно-чеснов или друг сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлова
Павлова
Аз, не я бланширам, още свежа, измита, отцежда се, топя е в панировката в която има сол на вкус и я пържа. Така си запазва полезните вещества, като не се бланшира, става много вкусна, а с чаша бира още повече.
10.03.2014 19:59
4
Дорина
Дорина
Добавих и мъничко натрошено сиренце и станаха страхотни.
21.03.2013 12:43
4
1
Покажи всички подкоментари