Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета със спанак и яйца

Гювечета със спанак и яйца

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Гювечета със спанак и яйца
Снимка: Паулина Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пролетен гювеч със свеж спанак и яйца - обещайте да го опитате още днес"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го оставяме да се изцеди. Разделяме го, като 1/3 от него ще оставим, да го сложим в свеж вид в гювечетата, а другата част ще сложим при зеленчуците, които ще подготвим по следният начин: Всички зеленчуци, обелваме, измиваме и нарязваме на ситно.

В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. олио и запържваме морковите, лука и чушките до готовност. Добавяме 100 мл вода, след като започне водата да ври, слагаме по-голямото количество спанак, което сме отделили по-рано и започваме да бъркаме.

Спанакът ще намали значително обема си, поради тази причина оставихме 1/3 от него в свеж вид. След като се изпари водата и зеленчуците са готови ги махаме от котлона.

Намазваме гювечетата с масло или олио. Зеленчуците ги разделяме в четири гювечета, натрошаваме сиренето и слагаме във всяко гювече.

Върху сиренето нареждаме пресните спаначни листа и заливаме със яйца, които предварително сме разбили с прясно мляко. Печем 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: