Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Сочни пилешки дробчета с праз

Сочни пилешки дробчета с праз

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Сочни пилешки дробчета с праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Цветно, ароматно и божествено вкусно - нямаме търпение да опитате тези дробчета с праз и да дадете оценката си"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр
  • праз - 1 бр
  • домати - 1 к.ч. консерва
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета срежете на две, измийте и ги оставете да се отцедят в гевгир за известно време. Загрейте 5-6 лъжици олио и пуснете дробчетата в тигана да се запържат.

За да не пръскат, по-добре е тигана веднага да се покрие с дебела хартия, вместо капак, като се остави малко открехнат. Обърнете дробчетата да се изпържат от двете страни за кратко.

Пуснете при тях нарязани една червена и една зелена чушка, моркова, нарязан на кубчета, една шепа кръгчета праз лук, нарязани скилидки чесън и разбъркайте.

Поръсете със сол, черен пипер, малко чубрица, червен пипер и добавете една кафена чаша домати от консерва.

Оставете да клокне за кратко, разбъркайте и ето, че е вече готово. Малко зелено от перца пресен лук, като че ли могат да придадат малко повече контраст в цвета на чинията.

Ако обичаш дробчета, опитай непременно и рецептите ни за дробчета с лук или нашия домашен пастет от дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jekardo
Jekardo
Страхотна рецепта пробвах я всеки който я прочете трябва да пробва!!!!
10 от 10
07.03.2018 21:37
2
1
Покажи всички подкоментари