Яхния от щафел

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Яхния от щафел1 / 2
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • щафел - 1 кг пресен
  • лук - 2 - 3 връзки зелен
  • чесън - 2 стръка зелен
  • брашно - 2 с.л. равни
  • червен пипер - 1 с.л. пълна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 4 - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете щафела добре и го накълцайте заедно с лука и чесъна. В някои части на страната щафел викат на лапада.

Загрейте около 80 мл мазнина и запържете накълцаните лук и чесън, след което добавете щафела. Бъркайте и щом спихне, добавете червения пипер, брашното и разредете с гореща вода, като непрекъснато бъркате.

Оставете ястието да къкри за 15 минути на тих огън, като разбърквате от време на време и накрая овкусете с подправките.

Снемете от котлона и бързо разбъркайте с разбитите предварително яйца и накълцания магданоз. По желание поднесете яхнията от щафел с натрошено сирене и забулено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Какво е щафел,до сега не съм чувала тази дума?
19.05.2016 18:21