Крем Зебра

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Крем Зебра1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 100 - 120 г
  • течна сметана - 250 мл.
  • бял шоколад - 50 - 60 г натрошен
  • натурален шоколад - 180 г натрошен
  • белтъци - 2 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • за украсата
  • тъмен шоколад - да е настърган
  • бял шоколад - да е настърган
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме касерола или друг подходящ съд и загряваме заквасената и течната сметана, докато започнат да завират. Отстраняваме от огъня и изсипваме 1/3 от горещата смес в купа.

Към нея добавяме предварително натрошения бял шоколад и разбъркваме до разтопяването на шоколада и получаване на хомогенна смес. В останалите 2/3 от сместа слагаме натрошения натурален шоколад и отново разбъркваме добре до разтопяването му. След това оставяме двете смеси да се охладят.

През това време разбиваме белтъците, заедно със захарта, докато белтъците се втвърдят и се получи хубав сняг. Взимаме 1/3 от разбитите белтъци и ги смесваме с бялата шоколадова смес, а останалите 2/3 разбити белтъци с тъмната шоколадова смес.

Взимаме стъклени десертни купички и слагаме половината от тъмната смес. След това слагаме в хладилника за 30 минути, за да стегне леко. Когато го извадим отгоре слагаме бялата смес и отново връщаме за 30 минути в хладилника.

Когато отново извадим добавяме останалата тъмна смес и връщаме в хладилника до момента на сервиране. Преди да поднесем украсяваме с настърган бял и тъмен шоколад и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: