Начин на приготвяне
Взимаме касерола или друг подходящ съд и загряваме заквасената и течната сметана, докато започнат да завират. Отстраняваме от огъня и изсипваме 1/3 от горещата смес в купа.
Към нея добавяме предварително натрошения бял шоколад и разбъркваме до разтопяването на шоколада и получаване на хомогенна смес. В останалите 2/3 от сместа слагаме натрошения натурален шоколад и отново разбъркваме добре до разтопяването му. След това оставяме двете смеси да се охладят.
През това време разбиваме белтъците, заедно със захарта, докато белтъците се втвърдят и се получи хубав сняг. Взимаме 1/3 от разбитите белтъци и ги смесваме с бялата шоколадова смес, а останалите 2/3 разбити белтъци с тъмната шоколадова смес.
Взимаме стъклени десертни купички и слагаме половината от тъмната смес. След това слагаме в хладилника за 30 минути, за да стегне леко. Когато го извадим отгоре слагаме бялата смес и отново връщаме за 30 минути в хладилника.
Когато отново извадим добавяме останалата тъмна смес и връщаме в хладилника до момента на сервиране. Преди да поднесем украсяваме с настърган бял и тъмен шоколад и шоколадови пръчици.