Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с картофи и зарзават

Телешко с картофи и зарзават

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Телешко с картофи и зарзават
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Скромно заглавие за едно толкова изкусително ястие - опитайте и оценете"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г (филе, бон филе)
  • картофи - 1 кг
  • луканка - 150 г сурова
  • печурки - 300 г
  • грах - 250 г стерилизиран
  • чушки - 4 бр. печени червени
  • чушки - 4 бр. печени зелени
  • домати - 1 буркан стерилизирани
  • чесън - 3 скилидки
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се сваряват и нарязват на кубчета. Чушките се обелват и нарязват на ивички. Чесънът се реже на ситно.

Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, гъбите на филийки.

Телешкото се нарязва на еднакви парчета и се овкусява със сол и бял пипер. В тиган със зехтин се запържва от всички страни.

Към него се добавя чесъна, тиквичката, граха, морковите и картофите и леко се задушават под капак.

Добавят се нарязаните гъби, луканката, подправките и сол на вкус. Най-накрая се прибавят и доматите, разбъркват се всичко и вече при изключен котлон се добавят печените чушки.

Цялата смес се изсипва и разпределя в 4 намазани със зехтин еднократни алуминиеви тавички и се запича в предварително нагорещена фурна на 180-200 градуса за около 15-20 минути. По желание накрая може да добавите настърган пармезан (около 100 г).

Ястието се поднася горещо, обилно наръсено със ситно нарязан магданоз.

Телешкото с картофи и зарзават е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: