Начин на приготвяне
Картофите и морковите се сваряват и нарязват на кубчета. Чушките се обелват и нарязват на ивички. Чесънът се реже на ситно.
Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, гъбите на филийки.
Телешкото се нарязва на еднакви парчета и се овкусява със сол и бял пипер. В тиган със зехтин се запържва от всички страни.
Към него се добавя чесъна, тиквичката, граха, морковите и картофите и леко се задушават под капак.
Добавят се нарязаните гъби, луканката, подправките и сол на вкус. Най-накрая се прибавят и доматите, разбъркват се всичко и вече при изключен котлон се добавят печените чушки.
Цялата смес се изсипва и разпределя в 4 намазани със зехтин еднократни алуминиеви тавички и се запича в предварително нагорещена фурна на 180-200 градуса за около 15-20 минути. По желание накрая може да добавите настърган пармезан (около 100 г).
Ястието се поднася горещо, обилно наръсено със ситно нарязан магданоз.
Телешкото с картофи и зарзават е много вкусно.