Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Добруджанска пъстра яхния

Добруджанска пъстра яхния

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Добруджанска пъстра яхния
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Човек се храни не само с уста, но и с очите - затова ви препоръчваме от сърце тази Добруджанска пъстра яхния"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр
  • тиквички - 2 бр
  • патладжани - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • домати - 1 бр
  • червено цвекло - 1 бр
  • чушки - 2 бр
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • ориз - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на едри кубчета.

Налейте в тенджера 5-6 с.л. олио и пуснете накълцания лук да се позапържи. Сипете всички зеленчуци сурови към лука в тенджерата и поръсете с червен пипер. чубрица, черен пипер и сол.

Разбъркайте и залейте с 2 ч.ч. топла вода. Варете на тих огън около 20 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете измития ориз и оставете на огъня, докато той се развие за 15-на минути.

Като се смъкне от огъня, поръсете с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: