Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Добруджанска яхния с паприкаш

Добруджанска яхния с паприкаш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Добруджанска яхния с паприкаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • паприкаш - 1 буркан
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 30 гр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • домати - 3 бр., пресни или от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука, морковите и целината. Задушаваме в олиото и малко вода до омекване. Добавяме паприкаша и едро нарязаните домати.

Прехвърляме в тавичка.

Измития ориз прибавяме към продуктите. Посоляваме и заливаме с гореща вода или бульон, така че да покрие ориза, и печем 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Преди сервираnе поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: