Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани охлюви

Панирани охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Няма причина всяка пролет да не се снабдявате със свежи охлюви. Ако знаете само какво вкусно мезе стават, когато са панирани"

Необходими Продукти

  • охлюви - сварени в желаното количество
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 равна с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата с бялото брашно, царевичното брашно, накълцания магданоз, сусама и пуснете охлювите да се овалят отвсякъде в панировката.

Загрейте мазнина за пържене, всеки охлюв вадете от панировката и пускайте да се изпържи до златисто.

Поднесете панираните охлюви с гарнитура от свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
44
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Тази вечер ще панирам- досега със сусам не съм ги правила, но и това ще пробвам. Свекър ми ме зарина и тези дни- супа охлюви, салата охлюви, яхния охлюви сега ще бъдат панирани охлюви
09.05.2016 15:53
4
цветослава киркова
цветослава киркова
Определено изглеждат много добре , с удоволствие ще си хапнем !
03.05.2016 07:35