Начин на приготвяне
Кашата се приготвя изключително бързо, така че е подходяща за моментите, в които нямате нищо сготвено, а искате по-бързо да хапнете.
Гъбите се измиват и нарязват и се слагат в 3-4 с.л. сгорещена мазнина.
Пържат се 2-3 минути, след което добавяте праза и лука нарязани на колелца и добавяте 2 с.л. вода. Задушавате докато и те омекнат, след което добавяте брашното.
Бъркате няколко пъти, така че то да се запържи. Не се притеснявайте, че полепва по гъбите.
Внимателно доливате 1 ч.ч. вода. Слагате подправки на вкус и оставяте кашата да поври до харесваната от вас гъстота.
Някои хора не харесват силно изразения лучен вкус на тази каша и предпочитат да я правят само с перцата от зеления лук - също става много вкусно.
Гъбената каша с два вида лук е готова.