Гъбена каша с два вида лук

Гъбена каша с два вида лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
446
1k
1k
1k
5
Гъбена каша с два вида лук
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
"Вие само изчакайте да излезе пресният лук, че да видите каква каша ще ви приготвим - чинията ще оближете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашата се приготвя изключително бързо, така че е подходяща за моментите, в които нямате нищо сготвено, а искате по-бързо да хапнете. Гъбите се измиват и нарязват и се слагат в 3-4 с.л. сгорещена мазнина.

Пържат се 2-3 минути, след което добавяте праза и лука нарязани на колелца и добавяте 2 с.л. вода. Задушавате докато и те омекнат, след което добавяте брашното.

Бъркате няколко пъти, така че то да се запържи. Не се притеснявайте, че полепва по гъбите. Внимателно доливате 1 ч.ч. вода. Слагате подправки на вкус и оставяте кашата да поври до харесваната от вас гъстота.

Някои хора не харесват силно изразения лучен вкус на тази каша и предпочитат да я правят само с перцата от зеления лук - също става много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: