Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Кой е казал, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката си с тези оплетки и да не забравите да вдигнете наздравица за вкусната идея"

Необходими Продукти

  • свински флейки - 1.5 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • печурки - 250 г
  • за маринатата на месото
  • универсална подправка - 2 с.л. пикантина
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • соев сос - 2 с.л.
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските флейки нарежете с дебелина около сантиметър. Измийте и подсушете. Направете марината от пикантината, черния пипер, виното, олиото, сока от лимона, меда , соевия сос. Потопете всяко парче в маринатата и поставете в подходящ съд. Покрийте с фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Зеления лук и чесъна почистете и измийте. Морковите обелете и нарежете с белачка на тънки ленти. Гъбите, ако са дребни използвайте цели, а ако са едри нарежете на шайби. В подходяща тава намазнете и постелете хартия за печене. На дъното подредете зеления лук, чесъна и морковите.

От овкусеното вече месо вземете три парчета и забодете трите краища с клечка за зъби. Оплетете го като плитка , като в края отново забодете с клечка. Оплетете така всички парчета от свинските флейки, овкусени и престояли в марината.

Подредете оплетките върху зеленчуците, като между тях поставите парчета от нарязания кромид, а вътре в плетениците поставите парченца чесън, около тях подредете гъбите.

Посипете с пушен червен пипер, долейте вино и маринатата, завийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса - два часа без да отстранявате фолиото. Поднесете оплетките топли. Ароматна вкусотия! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: