Ярешки чревца на фурна

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
187
758
302
269
1
28/03/2017
"Уникално мезе в две лесни стъпки - непременно хапнете в компанията на приятели, защото тогава е най-вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 056
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ярешки чревца
  • сол
  • черен пипер
  • сумак
  • масло - 100 г
  • за сваряването на чревцата
  • лук - 1 голяма глава
* мерки и количества
Чревца

Начин на приготвяне

Чревцата се измиват много добре. Обръщат се с пръчица, леко се натриват със сол и много добре се изплакват.

Постaвят се в тенджерка, налива се 1 л вода и се сваряват заедно с нарязаната на четири глава лук.

Когато са сварени, се изваждат, отцеждат и се нарязват на малки парченца. Слагат се в малка тавичка, в която ще ги печем.

Маслото се разтопява и се изсипва върху чревцата. Поръсват се със сол, черен пипер и малко сумак. Разбърква се хубаво.

Пече се в заргята на 190 градуса фурна, докато се зачервят.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар