Пълнени чушки със спанак и кайма

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
182
1k
619
334
2
29/03/2017
"Пролетни пълнени чушки с пълнеж от свеж спанак - кой може да им устои "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 16 бр. средно големи
  • спанак - 350 г
  • кайма - 250 г свинска
  • мас - 3 с.л.
  • лук - 2 глави средно големи
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме чушките от дръжките и семките. Измиваме ги и с вилица ги надупчваме по няколко пъти от страна.

Обелваме лука и го запържваме в нагорещената мас. Нарязваме морковите на ситно и ги добавяме към лука.

Измиваме, нарязваме гъбите на кубчета и ги добавяме към лука и морковите. Добавяме 1 ч.ч вода, за да се задушат и омекнат.

След като изври водата добавяме спанака, който сме измили и нарязали предварително. Спанакът намалява обема си много. След като го е намалил, добавяме още мазнина, ако е необходимо и слагаме каймата в зеленчуците.

След като каймата се е позапържила, добавяме ориза, солта, червеният пипер, чесъна на прах и бъркаме. След 4-5 минути махаме от котлона и започваме да пълним чушките.

След като сме напълнили чушките ги нареждаме в тавичка и добавяме вода, не трябва да ги покрива напълно. Печем на 190 градуса за около 40 минути.

След като е намаляла водата и чушките почернеят от едната страна ги обръщаме и продължаваме да ги печем до извиране на водата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар