Начин на приготвяне
Изчистваме чушките от дръжките и семките. Измиваме ги и с вилица ги надупчваме по няколко пъти от страна.
Обелваме лука и го запържваме в нагорещената мас. Нарязваме морковите на ситно и ги добавяме към лука.
Измиваме, нарязваме гъбите на кубчета и ги добавяме към лука и морковите. Добавяме 1 ч.ч вода, за да се задушат и омекнат.
След като изври водата добавяме спанака, който сме измили и нарязали предварително.
Спанакът намалява обема си много. След като го е намалил, добавяме още мазнина, ако е необходимо и слагаме каймата в зеленчуците.
След като каймата се е позапържила, добавяме ориза, солта, червеният пипер, чесъна на прах и бъркаме. След 4-5 минути махаме от котлона и започваме да пълним чушките.
След като сме напълнили чушките ги нареждаме в тавичка и добавяме вода, не трябва да ги покрива напълно.
Печем на 190 градуса за около 40 минути.
След като е намаляла водата и пълнените чушки почернеят от едната страна ги обръщаме и продължаваме да ги печем до извиране на водата.
Пълнените чушки със спанак и кайма са готови.