Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно, нишестето и бакпулвера. Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна.
Жълтъците разбийте с захарта, мекото масло и добавете прясното мляко, разбъркайте. Към жълтъчената смес добавете сухите съставки и разбъркайте.
Накрая добавете разбитите белтъци и с помощта на шпатула разбъркайте бавно до еднородна смес.
В малка тава, добавете 2 ч.ч. захар с 2-3 лъжици вода и варите до светъл карамел. Върху него подредете бананите срязани на две по дължина.
Изсипете върху тях кексовата смес и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност като проверявате с клечка.
Готовия сладкиш внимателно обърнете върху подходяща чиния и оставете да се охлади.
Карамеленият сладкиш с банани е готов.