Сочни кюфтета със зеленчуково рагу

30/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваГуру9915695511
"Задължително е кюфтетата да са сочни, а с това зеленчуково рагу просто няма как да не са такива "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 657
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с настъргания лук на ренде, яйцето, водата, галетата и черен пипер на вкус. Оформете малки кюфтета и ги оваляйте обилно в брашно. Сложете кюфтетата в тиган с малко нагрято олио и запържете до златисто кафяво.

Нарежете зеленчука за рагуто. В тава с капак, разтопете маслото, прибавете лука и запържете за кратко. Прибавете морковите, чушките и запържете до омекване.

Добавете доматения сок, горещата вода, захарта, черния пипер, босилека, розмарина, настъргания чесън, посолете и разбъркайте добре. След като заври, затворете капака на тавата и оставете да къкри на слаб огън за около 30 минути.

Добавете кюфтетата и варите още 10 минути, накрая добавете зеленият грах и поръсете с куркума, готвите за още 10 минути.

Готовото ястие поръсете с магданоз и отстранете от котлона. Сочни и вкусни кюфтета с невероятен вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар