Начин на приготвяне
Замесваме тестото: Пресяваме брашното и правим в средата кладенче. Чукваме двете яйца, слагаме киселото мляко, солта и олиото.
Затопляме водата, трябва да е хладка, слагаме захарта, бъркаме да се разтвори, добавяме маята и отново бъркаме.
Замесваме, като на няколко пъти сипваме водата с маята и бъркаме. Замесваме леко лепкаво тестото.
Слагаме ги да втаса в дълбок съд и го завиваме с кърпа. Трябва да удвои обема си.
След като е втасало го изсипваме и го размесваме. Разделяме го на две топки и с помощта на точилка разточваме една голяма кръгла кора.
Нарязваме краставиците на кръгчета, наденицата на лентички или полукръгчета, чушките на ивички, а сиренето го натрошаваме.
Нарязваме кората на триъгълници и в широката част на всеки триъгълник слагаме от киселите краставички, наденицата, чушките и натрошеното сирене, може по една лъжичка от доматено пюре.
Навиваме от широката към тясната част и така става кроасанът. Навиваме всички кори и ги редим в предварително намазнена и набрашнена тава на 3-4 см разстояние, тъй като ще се надуят.
Оставяме ги да втасат съвсем малко и ги печем на 170 градуса за около 30 минути.
През това време си правим останалото тесто по същия начин. При желание можете да ги намажете с жълтък и да поръсите със семена.
Домашните кроасани с наденица са готови.